Per finalitzar els actes de la programació de tardor 2021 a la Vall, acabarem amb una xerrada a càrrec de la Teresa Guardans i l’Eloïsa Matheu, i una sortida guiada de la mà de la Teresa Guardans per reconèixer els sons que queden de la tardor i els que comencen a l’hivern.

El dissabte 11 parlarem amb la Teresa del seu llibre “Les claus del silenci” i amb l’Eloïsa experta en sons de la natura que fa més de tres dècades que recopila i enregistra sons d’espècies i paisatges arreu del món. Ens aproparan al lema que encapçala l’accés a la Vall Ferrera i els seus pobles, “Aquí es pot escoltar el silenci”.

La xerrada es realitzarà al Saló d’actes de l’Ajuntament d’Alins.

El diumenge 12 tot allò que es tractarà a la xerrada es transportarà a l’entorn a través d’una sortida guiada per escoltar els silencis de la tardor i l’hivern que comença.

La sortida serà conduïda per l’Eloïsa Matheu. Observarem i sentirem l’entorn, els silencis, els sons de la natura, el bosc i tot el seu conjunt.

Teresa Guardans, filòloga, documentalista, doctora en humanitats i bibliotecària de professió. L’any 2002 es va crear el CETR (Centre d’Estudi de les Tradicions de Saviesa) i ella va començar a formar part de l’equip. La seva recerca i tasca docent es relaciona amb l’estudi de l’àmbit del coneixement silenciós i la seva aportació, com a peculiar via de coneixement que és.

Eloïsa Matheu, va estudiar biologia als anys 70, l’any 1987 va començar a enregistrar vocalitzacions d’ocells. La passió per gravar anava paral·lela a la descoberta dels sons, això la va portar a fundar Alosa, www.sonidosdelanaturaleza.com, a principis dels anys 90, el segell editorial amb què publica les guies sonores de consulta, les primeres al país.

 

Com tots els actes és totalment gratuït, només cal fer una reserva prèvia al següent contacte:

naturallibres@gmail.com o un WhatsApp al 626534710