El 17 de desembre de 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar oficialment el 25 de novembre Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones i va instar els governs, les organitzacions internacionals i les organitzacions no governamentals a organitzar activitats adreçades a sensibilitzar l’opinió pública envers aquesta xacra. Aquesta data, commemora el brutal assassinat de tres activistes polítiques de la República Dominicana.

Per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència Masclista 2021 la Generalitat de Catalunya, les Diputacions i altres organismes públics han consensuat un Manifest, al qual s’adhereixen els ens locals, i que aquest any, focalitza en la Llei 17/2020 de 22 de desembre que modifica i amplia la llei 5/2008 del 24 d’abril, del dret de les dones a l’eradicació de les violències masclistes. 

Al Pallars Sobirà, els actes institucionals que tindran lloc en commemoració del 25N són:

De 12 a 12.15 h davant l’ajuntament de Sort:

·         Concentració amb lectura del Manifest a càrrec de l’ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

De 19.30 a 20.30 h a l’Ecomuseu d’Esterri d’Àneu:

·         Lectura del Manifest, a càrrec de l’ajuntament d’Esterri d’Àneu i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

·         Presentació dels llibres d’educació sexo-afectiva, a càrrec del personal de la Biblioteca municipal i el sevei SIAD del Consell Comarcal.

·         Espectacle BioLentes, amb Ivet Eroles i Noemí Busquets.

Durant tot el mes de Novembre, s’han celebrat actes en el marc de “Novembre, mes de les sexualitats i les relacions sanes”, dels quals resten:

–       25 N. Taller de diversitats sexuals i violències, amb GR-Feminista a Cicles Formatius, de l’INS Hug Roger.

–       26, 29 i 30 N. Tallers de sexualitats i bon tracte, amb La Ciranda a l’alumnat de Primària de les Escoles.

–       29 N Xerrada “Acompanyant la sexualitat a la infància”, amb La Ciranda, adreçada a famílies i professionals de l’educació. (Inscripcions: ja.cat/sexualitat_infancia)

Des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, us animem a participar dels actes commemoratius del 25N, per fer palès el compromís de la ciutadania de la nostra comarca amb la lluita contra les violències masclistes.