El proper Dimecres 24 de Novembre, emetrem el documental de l’Edurne Pasaban i posteriorment hi haurà un col·loqui amb ella i moderat per la guia de muntanya Laia Acero.

Amb el documental coneixerem l’objectiu de l’Edurne i com es va dur a terme l’escalada dels 7.031 metres del Saipal —una muntanya sagrada de Bajhang— amb quatre noies d’aquesta zona del Nepal per protestar contra una tradició i societat masclista que, entre moltes de les injustícies, impedeix a les dones practicar l’alpinisme —perquè diuen que els deus es podríen enfadar…

El txapaudi, es un tabú menstrual que menysprea i tracte d’impures a les dones els dies que tenen la menstruaci. L’Edurne pretenia 

  • Duració: 90 minuts + col·loqui
  • Director: Migueltxo Molina
  • Protagonistes: Laxmi Bhuda, Pabitra Bohara, Pabitra Bohara, Edurne Pasaban, Sanjita Rokaya, Saraswati Thapa

PLACES LIMITADES.

RESERVES: naturallibres@gmail.com / 626534710

EDURNE PASABAN alpinista basca, és la primera dona que ha escalat els 14 cims de vuit mil metres del planeta.

La seva destacada trajectòria professional l’ha fet mereixedora d’innumerables reconeixements, com la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu i el Premi Reina Sofía a la Millor Esportista de l’Any 2011.

Llicenciada en enginyeria industrial per la Universitat del País Basc, màster en Gestió de Recursos Humans per ESADE Business School i professora associada de l’Institut d’Empresa, du a terme una important tasca humanitària a través de la seva fundació Mountaineers for Himalayas.

En definitiva, un referent necessari d’empoderament femení tant en l’àmbit de la muntanya com fora d’ella.