Des del SIAD –Servei d’Informació i Atenció a les Dones- i el SAI –Servei d’Atenció Integral, dels Serveis Socials, del Consell Comarcal, amb la col·laboració de l’Oficina Jove, s’ha organitzat per tercer any consecutiu  el “Novembre, mes de les sexualitats i les relacions sanes”.

El proper 20 de novembre és el dia internacional de la memòria trans i el 25 de novembre es celebra el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, motius pels quals el SIAD i el SAI han triat el mes de novembre, sumant-se a les reivindicacions que clamen ambdós dies internacionals: la igualtat entre persones independentment de la seva identitat de gènere i la fi de qualsevol tipus de violència per aquest motiu.

“Novembre, mes de les sexualitats i les relacions sanes” dona una mirada en positiu, educadora i sensibilitzadora, que promou canvis en la manera d’entendre la sexualitat i les relacions i incideix en les seves violències.

Així, durant tot el novembre, s’han programat a les escoles i instituts de la comarca, conta contes amb temàtica d’igualtat per a grups d’alumnat d’infantil, tallers sobre bon tracte i sexualitat per a primària i tallers sobre sexualitat i relacions sanes per a tots els cursos dels instituts. Aquest any, ampliem la franja d’edats i també s’impartirà un taller sobre violències sexuals a batxillerat i sobre diversitats sexuals a alumnes de cicles formatius.

I també, entre altres propostes, s’han programat dues xerrades telemàtiques adreçades a professorat, mares i pares sobre com abordar la sexualitat a la pubertat i l’adolescència.